Over ons

Klimaatbeheer, beveiliging, meerdere glasvezel aansluitingen, noodaggregaat, brandvertragende muren,
11 meter boven zeespiegel en meer. We zorgen ervoor dat uw data veilig is en bereikbaar blijft!

Connect

Connect Datacenters is met het hoofdkantoor gevestigd in Emmen en levert diensten vanuit wereldwijd gevestigde datacenters. In Nederland bevinden onze datacenters zich in Coevorden en Hengelo en speciaal voor klanten die gebruik willen maken van de aantrekkelijke belastingtarieven in de e-zone, bieden wij onze diensten aan vanuit Curaçao.

Klanten

Onze klanten zijn kleine en grote bedrijven die onze datacenters gebruiken voor bijvoorbeeld cloudoplossingen, hosting, back-up en storage. Onze high-end infrastructuur voorziet in een compleet, betrouwbaar en schaalbaar platform tegen een concurrerend tarief.

Veiligheid

Connect voldoet minimaal aan de Tier II-specificaties wat inhoudt dat er uitermate veel zorg wordt besteed aan veiligheid en betrouwbaarheid. Dit uit zich in dubbel uitgevoerde systemen zoals blusinstallaties, stroomvoorziening en connectiviteit. Voor nog meer veiligheid maken wij gebruik van geografisch gescheiden uitwijk- en back-uplocaties en zijn we gevestigd boven NAP.

Bereikbaarheid

Onze engineers zijn 24 uur per dag bereikbaar en u kunt kiezen voor uitgebreide remote hands diensten. Zo weet u zeker dat bij een storing er altijd onmiddellijk actie ondernomen wordt en downtime tot een minimum wordt beperkt.

Tarieven

Onze tarieven houden we bewust aantrekkelijk voor alle soorten klanten, bovendien berekenen wij een aanzienlijke korting wanneer er voor langere periodes rackspace wordt afgenomen. Energie kan flat fee worden gefactureerd en dataverkeer volgens het 95th percentile-principe.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Connect hoog in het vaandel en wij spannen ons in voor een zo groen mogelijke energievoorziening. Zo maken onze datacenters intensief gebruik van windmolens, zonnepanelen en andere duurzame bronnen voor de opwekking van onze energie. Ook slimme koelsystemen zijn onderdeel van de energiebesparende oplossingen bij het merendeel van de datacenters waar wij gebruik van maken.